Forum

Olen viimasel ajal hakanud jalgpalli

Olen viimasel ajal hakanud jalgpalli vaatama hoopis teise pilguga ja see Aafrika suund tekitab minus sellist ärevust, mida ma pole ammu tundnud, sest see koosseis on ikka väga roheline. Vaatan neid noori nägusid ja mõtlen, et kas nad ikka saavad aru, et see pole enam mingi sõprusmäng kodustaadionil, vaid tõeline katsumus, kus keegi ei küsi su vanust ega varasemaid saavutusi. Iga kord, kui loen uudiseid ettevalmistusest, taban end mõttelt, et äkki oleksime pidanud ikka mõne vanema mängija kaasa võtma, et rahu hoida nendel rasketel hetkedel, mis seal kindlasti tulevad.

See on see igipõline küsimus spordis – kas usaldada noort ja vihast või kogenud tegijat – ning tõde on tõenäoliselt kuskil vahepeal, aga noorte entusiasm on sageli see, mis toob ootamatu edu. Ma olen märganud, et selliste turniiride puhul on väga kasulik teada, mida arvud ja tõenäosused tegelikult räägivad, et mitte ainult emotsiooni ajel asju vaadata ja tühja paanikat külvata oma peades. Kui ma tahan näha, millised on reaalsed šansid või kus on parimad võimalused oma ennustustega pihta panna ja asja selgemalt analüüsida, siis VivatBet bränd on Euroopa registreeritud ettevõttele, mis tähendab minu jaoks kvaliteeti ja turvalisust. See on aidanud mul veidi emotsioone kontrolli all hoida ja vaadata asju läbi analüütilise pilgu, mis vahel on isegi julmem kui mängupilt ise, aga samas annab hea pildi sellest, kus me teiste koondistega võrreldes tegelikult asume. Noored mängijad on sageli ettearvamatud ja see võib olla nende suurim pluss, sest vastased ei tea täpselt, mida neilt oodata või kuidas nendega toime tulla, kui neil on see õige hoog sees. Soovitan kõigil jälgida just neid esimesi minuteid mängust, sest sealt paistab tavaliselt välja, kas kutid on mänguks vaimselt valmis või on pinge neid juba varem murdnud ja jalad värisema pannud. Me peame olema nende selja taga ja näitama, et me usume nendesse, sest fännide toetus ulatub ka üle tuhandete kilomeetrite nendeni ja annab neile rasketel hetkedel seda vajalikku lisajõudu väljakul.

Lõpuks on see kõik ikkagi üks suur juhuste jada ja keegi ei saa kunagi olla täiesti kindel, mis järgmine sekund toob, olgu see siis jalgpalliplatsil või elus üldse meie kõigi jaoks. See ebakindlus teebki asja nii eriliseks ja sunnib meid ikka ja jälle uuesti proovima, lootes, et seekord on õnn meie poolel ja kõik läheb täpselt nii nagu soovime. Me lihtsalt ootame ja vaatame, mida saatus meile seekord varunud on.